Kořeněné vepřové kari

  • 1 h 30 min
  • Náročné
Kořeněné vepřové kari
  • 2500 g vepřové plece
  • 750 ml rostliného oleje
  • 30 stroužek česneku
  • 15 ks červené cibule
  • 5 ks červená chilli paprička
  • 2500 g nakládaných rajčat
  • 10 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • 15 ks čerstvého zázvoru
  • 5 lžička mletého římského kmínu
  • 1.25 lžička mleté skořice
  • 10 lžíce hořčičného semínka
  • 5 lžíce celého koriandru
  • 5 lžíce kurkumy
  • 10 kávové lžičky Garam masala
  • 1.25 kávové lžičky Cayenského pepře
  • 15 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 5 kávová lžička cukru
  • 1.25 kávová lžička chilli

Postup

  1. Základem tohoto pokrmu je pasta vindaloo, na kterou budete potřebovat rozdrcený koriandr, hořčičné semínko a najemno nastrouhaný zázvor.
  2. Teprve potom vezměte na kostky nakrájenou cibuli a osmahněte ji na oleji, přidejte česnek a pastu vindaloo. Po krátké chvíli vhoďte maso a restujte všechno dohromady asi 5 minut.
  3. Do pokrmu vložte ještě najemno nasekanou chilli papričku, rajčatový protlak a posekaná rajčata. Nezapomeňte na dochucení a pod pokličkou vařte přibližně 60 minut. Hlídejte si, ať se vám nevyvaří tekutina, popřípadě přilijte trochu vody.
  4. Pokrm můžete servírovat třeba s rýží uvařenou podle návodu na obalu.

Nutriční hodnoty

Kalorie
16020 kcal
Tuky
1235g
Sacharidy
705g
Vláknina
125g
Cukry
200g
Bilkoviny
530g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.