Kuřecí játra se smaženým pórkem

  • 1 h
  • Snadné
Kuřecí játra se smaženým pórkem
  • 1350 g kuřecích jater
  • 9 lžíce světlé sójové omáčky
  • 4.5 lžíce třtinového cukru
  • 4.5 lžíce rýžového vína
  • čerstvě mletý pepř (podle chuti)
  • 4.5 lžička škrobu
  • 67.5 cm světlé a bílé části pórku
  • 9 stroužek česneku
  • 4.5 lžíce sezamového oleje
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • čerstvý koriandr

Postup

  1. Nejprve marinujte játra, která je důležité očistit a překrojit napůl. Marinádu vytvoříte smícháním vína, pepře, sójové omáčky, škrobu a cukru. V této směsi nechte játra odležet alespoň 20 minut.
  2. Marinády z jater se nezbavujte, ještě se vám hodí. Játra nechte zatím okapat přes sítko.
  3. Poté si nasekejte česnek a nakrájejte pórek. Obojí osmahněte na větší pánvi. Až bude mít pórek zlatavou barvu, shrňte ho stranou a přihoďte marinovaná játra. Opečte je z každé strany a zalijte vývarem a zbývající marinádou.
  4. Tohle všechno důkladně zamíchejte a nechte ještě 5 minut povařit. Poznávacím signálem budou hotová játra. Ta můžete servírovat třeba s rýží připravenou dle návodu na obale. Navrch by pro oko a chuť neměly chybět lístky koriandru.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2412 kcal
Tuky
99g
Sacharidy
90g
Vláknina
0g
Cukry
45g
Bilkoviny
288g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.