Vezměte si hrnec a rozpusťte v něm sádlo, na kterém budete lehce smažit nadrobno nakrájenou cibuli. K ní po chvíli přidejte rajčata nakrájená na měsíčky a nudličky papriky. Hlídejte si, ať nespálíte cibuli.
Vytvořenou směs dejte z plamene, přilijte 300 ml vody, vsypte obě mleté papriky a opět dejte na plamen a přilijte stejné množství vody. Je důležité, aby nebyl přerušen var a cibule byla vařená, čehož docílíte asi po čtvrtém opakování tohoto procesu.
Nachystejte si kuřecí maso, které nakrájíte, posolíte a přidáte do vytvořeného základu. Duste do té doby, dokud nebude kuřecí maso měkké. Přirozeným zahušťovadlem bude samotná cibule.
Kuřecí perkelt můžete podávat třeba s vynikajícími noky.