337.5 g mletého libového jehněčího masa nebo hovězího masa
3/4 vejce
2.25 lžíce syrové strouhané cibule
sůl
3/4 lžíce nasekané petržele
mletý pepř
3/4 lžička mletého kmínu
3/4 lžička chilli
3/4 lžička mleté skořice
mletého zázvoru
Postup
Základem je masová směs, která vznikne smícháním masa s ostatními ingrediencemi. Je to koření, bylinky, vejce a cibule. Ze směsi vytvarujte doutníky, zabalte je do fólie a nechte přibližně hodinu v chladu.
Potřebovat budete dlouhé dřevěné špejle nasáklé vodou. V té je nechte ležet alespoň 30 minut.
Odpočaté masové "doutníky" napíchněte na špejle a pusťte se do grilování. Z každé strany grilujte kebab přibližně 5 minut, dokud masová směs nezhnědne.