1012.5 g mletého libového jehněčího masa nebo hovězího masa
2.25 vejce
6.75 lžíce syrové strouhané cibule
sůl
2.25 lžíce nasekané petržele
mletý pepř
2.25 lžička mletého kmínu
2.25 lžička chilli
2.25 lžička mleté skořice
mletého zázvoru
Postup
Základem je masová směs, která vznikne smícháním masa s ostatními ingrediencemi. Je to koření, bylinky, vejce a cibule. Ze směsi vytvarujte doutníky, zabalte je do fólie a nechte přibližně hodinu v chladu.
Potřebovat budete dlouhé dřevěné špejle nasáklé vodou. V té je nechte ležet alespoň 30 minut.
Odpočaté masové "doutníky" napíchněte na špejle a pusťte se do grilování. Z každé strany grilujte kebab přibližně 5 minut, dokud masová směs nezhnědne.