1 ks zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
2 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
1 stroužek česneku (nasekaný)
450 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
1/2 lžíce sušeného oregana
2 lžička sušené papriky
1/2 lžíce mletého římského kmínu
1 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
1 ks papriková klobása
400 g sekaných rajčat (plechovka)
450 ml kuřecího vývaru
1 ks střední cuketa (nakrájená na plátky)
Postup
Na základ pro kuřecí Gumbo budete potřebovat najemno nakrájenou cibulku osmaženou na oleji v hluboké pánvi. K ní přidejte nakrájenou papriku a celer. Po 5 minutách smažení přihoďte česnek.
Do takto vytvořeného základu dejte kuřecí maso, které budete smažit dozlatova. Poté musíte přimíchat i několik dalších ingrediencí, jakými jsou římský kmín, uzenina, mouka, paprika, rajčata a oregano. Vše zalijte vývarem a dobře promíchejte.
Takto vytvořenou směs vařte asi 20 minut na ztlumeném plamenu. Nezapomínejte míchat. Potom přidejte ještě cuketu a opět vařte 20 minut. Následně můžete pokrm servírovat s libovolnou přílohou, například s rýží.