Doveďte vodu k varu a vhoďte do ní oloupané a nakrájené brambory, kostky očištěného celeru a trochu soli.
V průběhu vaření na másle osmahněte nakrájené kroužky pórku, který přidáte ke sceděným a odpařeným bramborám s celerem. Vše důkladně rozšťouchejte ještě s trochou másla.
Následuje příprava makrely. Pakliže ji nemáte čerstvou, ale mraženou, rozmrazte ji, odřízněte hlavu, omyjte, očistěte, nasolte uvnitř i zvenčí a vyložte petrželovou natí.
Přichystejte si pekáček, na který dáte trochu olivového oleje, vyskládáte najemno nakrájená půlkolečka cibule a listy petržele. Na vše položte makrelu a podlijte ji vínem.
Předehřejte troubu na 250 °C a pusťte se do pečení z obou stran. Výsledkem by mělo být červené zabarvení vrchní krusty. Před servírováním vyjměte z makrely petrželovou nať.