Pečená makrela na víně a cibuli

  • 45 min
  • Rychlé
Pečená makrela na víně a cibuli
  • 6 ks makrely
  • olivový olej
  • 15 kuličky pepře
  • 3 ks střední cibule
  • 3 dl suchého bílého vína
  • 0.38 kg bulvového celeru
  • snítek hladkolisté petržele
  • máslo
  • sůl
  • mořská sůl
  • 1.5 kg oloupaných brambor
  • zelená část pórku

Postup

  1. Doveďte vodu k varu a vhoďte do ní oloupané a nakrájené brambory, kostky očištěného celeru a trochu soli.
  2. V průběhu vaření na másle osmahněte nakrájené kroužky pórku, který přidáte ke sceděným a odpařeným bramborám s celerem. Vše důkladně rozšťouchejte ještě s trochou másla.
  3. Následuje příprava makrely. Pakliže ji nemáte čerstvou, ale mraženou, rozmrazte ji, odřízněte hlavu, omyjte, očistěte, nasolte uvnitř i zvenčí a vyložte petrželovou natí.
  4. Přichystejte si pekáček, na který dáte trochu olivového oleje, vyskládáte najemno nakrájená půlkolečka cibule a listy petržele. Na vše položte makrelu a podlijte ji vínem.
  5. Předehřejte troubu na 250 °C a pusťte se do pečení z obou stran. Výsledkem by mělo být červené zabarvení vrchní krusty. Před servírováním vyjměte z makrely petrželovou nať.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2586 kcal
Tuky
66g
Sacharidy
420g
Vláknina
84g
Cukry
84g
Bilkoviny
48g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.