9 ks kuřecí stehna (rozdělená na horní stehno a paličku)
1.5 ks květák (rozdělená na růžičky)
4.5 ks šalotka (nakrájená na čtvrtky)
450 g jogurt řeckého typu
3 lžíce máta (nasekaná)
3 lžíce koriandr čerstvý (nasekaný)
3 lžíce citrónová šťáva (+ pár kapek navíc)
1.5 stroužek česnek (nastrouhaný)
bageta
Postup
Základ je připravit směs koření a oleje, ve které namočíte nejenom kuřecí stehna, později ale i květák. Stačí smíchat 1,5 lžíce oleje se solí, pepřem, kajenským pepřem, mletým koriandrem a mletou paprikou. Vše důkladně zamíchejte a během této přípravy předehřejte troubu na 220 °C.
Nyní namočte kuřecí stehna ve směsi a dejte je na pekáček do trouby asi na 15 minut. Mezitím do zbytku směsi přidejte ještě sůl a šalotku. V takto upravené směsi obalte hlávky květáku, které přidáte do trouby k masu. Následuje další pečení v délce trvání asi 30 minut, během něhož vše promíchejte a stehna otočte. Ingredience musí mít ve výsledku zlatavou kůrku.
Součástí tohoto pokrmu je také lahodný dip, který vzniká promícháním citronové šťávy, jogurtu, soli, pepře a nasekaných bylinek. Dip musí být studený, takže si ho můžete připravit dopředu a dát do lednice.
Fáze servírování je balzámem na duši. Kuřecí stehna a opečenou zeleninu na talíři polijte zbytkem výpeku a konzumujte s měkkou bagetkou a chlazeným dipem.