Nejprve si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
Mezitím si nakrájejte plátky česneku a kolečka chilli papričky, které osmahnete na olivovém oleji. Přidáte k němu rajčata z konzervy a vše povaříte asi 7 minut. Hlavním dochucovadlem je sůl a pepř.
Až budete mít směs hotovou, začněte vařit pappardelle, tak, aby byly dobré na skus.
Pokud se rozhodnete pro domácí pappardelle, smíchejte vejce, žloutky, sůl a mouku. Vytvořte těsto, které bude v potravinářské fólii 2 hodiny odpočívat. Pak takové těsto rozválejte, nakrájejte plátky 20 cm dlouhé a 2 cm široké. Ve vroucí vodě vařte proužky asi minutu.
Sceděné pappardelle dejte na talíř, zalijte vytvořenou omáčkou, zasypte najemno nastrouhaným parmazánem a ozdobte čerstvou bazalkou.