Nejprve zpracujte hovězí maso. Vezměte celý kus a uprostřed ho nařízněte. Tento otvor vymažte hořčicí, ostatní části prošpikujte slaninou a do středu vložte dvě uvařená vejce. Za pomoci kovové jehly střed svažte k sobě.
Vezměte si pekáček, ve kterém rozpálíte sádlo a lehce osmahnete nahrubo nakrájenou cibuli. Potom přidáte maso, které zatáhnete ze všech stran. Nalijte vodu, dejte pokličku a pečte v troubě do té doby, dokud nebude maso měkké. Nezapomeňte maso obracet a podlévat.
Až bude maso hotové, vyjměte ho a ze zbytku v pekáčku začněte tvořit omáčku. Zaprašte restovanou šťávu moukou, vše promíchejte a smažte. Nakonec podlijte vodou, duste 25 minut a všechno sceďte.
Maso mezitím nakrájejte, servírujte na talíř a zalijte sceděnou šťávou. Ideální přílohou je houskový knedlík.