Štěpánská hovězí pečeně s knedlíkem

  • 3 h
  • Náročné
Štěpánská hovězí pečeně s knedlíkem
  • 964.29 g kvalitního zadního hovězího masa
  • 1.29 lžíce hořčice
  • 32.14 g uzené slaniny (špeku)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2.57 ks vejce natvrdo
  • 192.86 g cibule
  • 115.71 g sádla
  • 90 g hladké mouky (na zahuštění)

Postup

  1. Nejprve zpracujte hovězí maso. Vezměte celý kus a uprostřed ho nařízněte. Tento otvor vymažte hořčicí, ostatní části prošpikujte slaninou a do středu vložte dvě uvařená vejce. Za pomoci kovové jehly střed svažte k sobě.
  2. Vezměte si pekáček, ve kterém rozpálíte sádlo a lehce osmahnete nahrubo nakrájenou cibuli. Potom přidáte maso, které zatáhnete ze všech stran. Nalijte vodu, dejte pokličku a pečte v troubě do té doby, dokud nebude maso měkké. Nezapomeňte maso obracet a podlévat.
  3. Až bude maso hotové, vyjměte ho a ze zbytku v pekáčku začněte tvořit omáčku. Zaprašte restovanou šťávu moukou, vše promíchejte a smažte. Nakonec podlijte vodou, duste 25 minut a všechno sceďte.
  4. Maso mezitím nakrájejte, servírujte na talíř a zalijte sceděnou šťávou. Ideální přílohou je houskový knedlík.

Nutriční hodnoty

Kalorie
3825 kcal
Tuky
261g
Sacharidy
108g
Vláknina
9g
Cukry
18g
Bilkoviny
261g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.