1 špetka třtinového cukru (já jsem nepřidávala, kokosové mléko je na mě sladké dost)
šťáva z půlky limetky
Postup
Na počátku všeho zpracujte jednotlivé suroviny. Galangal nakrájejte na plátky, kuřecí maso na nudličky, chilli papričky posekejte, citronovou trávu rozpulte a poválejte a žampiony nakrájejte na plátky.
Teprve pak si vezměte k ruce hrnec a začněte ho plnit ingrediencemi. Nalijte kokosové mléko, vhoďte kuřecí maso, galangal, chilli papričky, citronovou šťávu a limetkové listy. Tohle všechno začněte vařit a po 10 minutách přidejte ještě žampiony. Vše vařte dalších 10 minut.
Obsah hrnce by měl postupně dostávat hustou konzistenci. V ten moment vyndejte limetkové listy a galangal.
V rámci dochucování použijte rybí omáčku a limetkovou šťávu. Polévku můžete podávat s opraženou cibulkou navrch nebo s koriandrem.