Zapečené žampiony plněné sýrem

  • 30 min
  • Snadné
Zapečené žampiony plněné sýrem
  • 8 balení žampionů
  • smetanový sýr bez příchuti (Lučina, Gervais, Philadelphia, Tartare, Almete)
  • 8 ks parmezán
  • 8 stroužek česneku
  • čerstvá petrželka
  • bazalka na ozdobu
  • sůl
  • pepř
  • 16 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Příprava receptu započne tvorbou sýrové náplně. K té budete mimo jiné potřebovat i nohy žampionů. Ty celé důkladně omyjte a oddělte nohy od kloboučků.
  2. Nohy přepulte a najemno nakrájejte. Přidejte k nim nasekanou pažitku, dvě lžíce olivového oleje a cca 150 g smetanového sýra. Nezapomeňte na stroužek česneku pro dodání aromatické chuti a trochu soli a pepře. Tohle všechno důkladně smíchejte, až vám vznikne sýrová směs.
  3. Poté vezměte kloboučky žampionů a začněte je plnit touto směsí. Pokládejte je do zapékací mísy vytřené olivovým olejem. Až budete mít všechny žampiony naplněné, posypte je parmezánem.
  4. Předehřejte si troubu na 200 °C a nechte vše zapéct 20 minut, dokud se na sýru nevytvoří zlatavá krusta.
  5. Šťavnaté zapečené žampiony můžete podávat teplé i studené a ozdobené bylinkami.

Nutriční hodnoty

Kalorie
6128 kcal
Tuky
472g
Sacharidy
40g
Vláknina
0g
Cukry
40g
Bilkoviny
416g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.