Připravte si najemno nakrájenou cibuli, kterou začnete na rozehřátém oleji restovat. Jen co bude mít sklovitou podobu, přidejte kostičky řapíkatého celeru a na plátky nakrájenou mrkev. Vše dohromady promíchejte a restujte 1 – 2 minuty. Potom trochu stáhněte plamen a doplňte rajčatový protlak a najemno nasekaný česnek. Nakonec přilejte ještě zeleninový vývar a pusťte se do druhé fáze přípravy.
Potřebovat budete na kostičky nakrájenou cuketu, kterou přihodíte do polévky. Dále si oloupejte a rozkrojte rajče a vhoďte ho tam stejně, jako tymián a bobkový list. Následuje dochucování za pomoci soli a pepře.
Polévka by se nyní měla vařit dalších 5 minut. Poznávacím znamením je měkká zelenina na skus. Nyní ji můžete servírovat.