Pražský koláč

  • 30 min
  • Snadné
Pražský koláč
  • 2250 g hladké mouky
  • 2250 g polohrubé mouky
  • 2250 g majolky
  • 27 lžíce cukru krupice
  • 270 g droždí
  • 9 vejce
  • 1350 ml vlažného mléka
  • soli
  • 9 ks vejce (na potření koláčů)
  • 540 g cukru krupice
  • 540 g másla
  • 900 g hrubé mouky
  • 18 lžíce skořice
  • 1800 ml mléka
  • 9 vanilkový cukr
  • 9 lžíce škrobové moučky
  • 27 lžíce moučkového cukru
  • 900 ml másla
  • 4.5 l šlehačky

Postup

  1. Nachytejte si těsto a krém.
  2. Vše započne vytvořením kvásku z cukru, soli a droždí. Kvásek smíchejte s majolkou, moukou, jedním vejcem a cukrem. Až vše důkladně promícháte, nechte pod utěrkou kynout asi 45 minut.
  3. Těsto rozdělte na dvě části a obě položte na pekáček s pečícím papírem a nechte kynout 10 minut. Během této doby si předehřejte troubu na 160 °C, potřete bochánky vajíčkem, posypte drobenkou a pečte 30 minut.
  4. Nyní je ideální čas na přípravu krému. Smíchejte škrob se dvěma lžícemi mléka. Zbytek mléka v hrnci promíchejte s máslem a cukrem. Začněte vše postupně vařit a přilijte škrob. Průběžně míchejte a nechte projít varem. Až vám krém vystydne, zamíchejte do něj vyšlehanou šlehačku.
  5. Dopečené bochánky odložte stranou a nechte je vystydnout. Pak je rozřízněte v půlce, naplňte krémem a máte hotovo.

Nutriční hodnoty

Kalorie
15741 kcal
Tuky
1458g
Sacharidy
306g
Vláknina
18g
Cukry
270g
Bilkoviny
342g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.