1200 g uvařené nesolené jasmínové rýže (nechte ji malinko nedovařenou, ještě se bude restovat)
12 ks vejce
12 hrsti vyloupaných a očištěných čerstvých krevet
čerstvý koriandr
olej
24 jarní cibulky
6 chilli paprička
6 menší mrkev
12 stroužek česneku
18 lžíce světlé sójové omáčky
6 špetka hnědého cukru
6 lžíce rybí omáčky
12 lžíce teplé vody
6 lžíce hnědého cukru
limetky
6 stroužek menší stroužek česneku
Postup
Odrazovým můstkem tohoto receptu se stává příprava zálivky. Ta je velice jednoduchá. Smíchejte cukr s teplou vodou, limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Pro dosažení požadované chuti přidejte ještě najemno nakrájený česnek a papričku. Tohle všechno promíchejte a nechte odstát.
Následuje chystání základu pod krevety, k němuž se vám opět hodí česnek, tentokrát na plátky. Ten začněte restovat na oleji a přidejte k němu rozklepnutá vajíčka, dokud nebudou mít na pohled suchou konzistenci. Přidejte mrkvové nudličky, bílé části cibulky a restujte po dobu alespoň tří minut.
Do takto vytvořeného základu vhoďte krevety a restujte je cca minutu. Potom přihoďte i zelené části cibulek a rýži. Na přetřes přichází dochucovadla v podání sójové omáčky a cukru. Vše pořádně promíchejte a restujte do té doby, než budou krevety krásně růžové.
Poté můžete pokrm servírovat. Když trochu vychladne, posypte ho nasekaným koriandrem.