1400 g uvařené nesolené jasmínové rýže (nechte ji malinko nedovařenou, ještě se bude restovat)
14 ks vejce
14 hrsti vyloupaných a očištěných čerstvých krevet
čerstvý koriandr
olej
28 jarní cibulky
7 chilli paprička
7 menší mrkev
14 stroužek česneku
21 lžíce světlé sójové omáčky
7 špetka hnědého cukru
7 lžíce rybí omáčky
14 lžíce teplé vody
7 lžíce hnědého cukru
limetky
7 stroužek menší stroužek česneku
Postup
Odrazovým můstkem tohoto receptu se stává příprava zálivky. Ta je velice jednoduchá. Smíchejte cukr s teplou vodou, limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Pro dosažení požadované chuti přidejte ještě najemno nakrájený česnek a papričku. Tohle všechno promíchejte a nechte odstát.
Následuje chystání základu pod krevety, k němuž se vám opět hodí česnek, tentokrát na plátky. Ten začněte restovat na oleji a přidejte k němu rozklepnutá vajíčka, dokud nebudou mít na pohled suchou konzistenci. Přidejte mrkvové nudličky, bílé části cibulky a restujte po dobu alespoň tří minut.
Do takto vytvořeného základu vhoďte krevety a restujte je cca minutu. Potom přihoďte i zelené části cibulek a rýži. Na přetřes přichází dochucovadla v podání sójové omáčky a cukru. Vše pořádně promíchejte a restujte do té doby, než budou krevety krásně růžové.
Poté můžete pokrm servírovat. Když trochu vychladne, posypte ho nasekaným koriandrem.