Tradiční rybí polévka

  • 45 min
  • Snadné
Tradiční rybí polévka

Polévka

  • 6 ks rybí hlava
  • 1200 g rybího masa
  • 18 ks mrkve
  • 6 ks kořenové petržele
  • 3 ks celeru
  • 6 ks cibule
  • 6 ks pórek
  • 1.5 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 6 lžička soli
  • 6 ks jiker

Na krutony a ozdobu

  • 12 ks rohlíku
  • 6 lžíce rostlinného oleje
  • 6 hrst listové petržele

Postup

  1. Začněte tím, že si důkladně omyjete všechny části ryby, jakými jsou hlava, ocasní ploutev nebo kousky masa.
  2. Tohle všechno pak vložíte do většího hrnce a zalijete 2 litry vody. V této fázi přihoďte nakrájený pórek, mrkev, celer a petržel, včetně omyté cibule se slupkou. Nyní stačí jen trochu soli, pepře a můžete se pustit do vaření, které trvá, dokud nezměknou jednotlivé ingredience. Přibližná doba je cca 30 minut.
  3. Během vaření polévky si připravte menší pekáček, na který vhodíte natrhané rohlíky a trochu je pokapete olivovým olejem. Předehřejte troubu na 200 °C a vložte je tam asi na 10 minut.
  4. Před servírování vyndejte rybí maso z hrnce a natrhejte ho. Společně s uvařenou zeleninou ho dejte na talíře, zalijte rybí polévkou a podávejte s petrželkou a kousky opeřeného natrhaného rohlíku.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2526 kcal
Tuky
18g
Sacharidy
468g
Vláknina
198g
Cukry
288g
Bilkoviny
90g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.