Začněte tím, že si důkladně omyjete všechny části ryby, jakými jsou hlava, ocasní ploutev nebo kousky masa.
Tohle všechno pak vložíte do většího hrnce a zalijete 2 litry vody. V této fázi přihoďte nakrájený pórek, mrkev, celer a petržel, včetně omyté cibule se slupkou. Nyní stačí jen trochu soli, pepře a můžete se pustit do vaření, které trvá, dokud nezměknou jednotlivé ingredience. Přibližná doba je cca 30 minut.
Během vaření polévky si připravte menší pekáček, na který vhodíte natrhané rohlíky a trochu je pokapete olivovým olejem. Předehřejte troubu na 200 °C a vložte je tam asi na 10 minut.
Před servírování vyndejte rybí maso z hrnce a natrhejte ho. Společně s uvařenou zeleninou ho dejte na talíře, zalijte rybí polévkou a podávejte s petrželkou a kousky opeřeného natrhaného rohlíku.