Tradiční valašské frgály

  • 1 h 30 min
  • Náročné
Tradiční valašské frgály
  • 4200 g hladké mouky
  • 2800 g hrubé mouky
  • 840 g sádla
  • 840 g másla (ale může být jenom 240 g másla)
  • 1680 g cukru krupice
  • 420 g droždí
  • 1400 ml mléka (podle potřeby)
  • 28 ks žloutky
  • 7 špetka soli
  • 14 ks tvarohy
  • 7 ks vejce
  • 21 lžíce cukru krupice
  • 7 vanilkový cukr
  • švestková povidla
  • jablečná povidla
  • hrušková povidla
  • maková náplň
  • drobenka
  • 7 vejce na potření okrajů
  • máslo na potření okrajů

Postup

  1. Začněte tvorbou kvásku, do něhož přidáte ostatní ingredience pro vznik těsta. To by mělo mít hladkou konzistenci a kynout 1,5 hodiny.
  2. Až těsto vykyne, vytvořte z něj čtyři koláče, které dáte na pekáč a vytvarujete jim vyšší ohraje. Ty nezapomeňte potřít vajíčkem.
  3. Následně se pusťte do zdobení koláčů připravenými náplněmi a vše posypte drobenkou.
  4. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte do té doby, dokud okraje nebudou mít zlatavou barvu.
  5. Až se frgále upečou, okraje potřete rozpuštěným máslem a podávejte.

Nutriční hodnoty

Kalorie
64085 kcal
Tuky
3122g
Sacharidy
7084g
Vláknina
266g
Cukry
2282g
Bilkoviny
1750g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.