Zapečené špagety Caprese

  • 30 min
  • Rychlé
  • Od 2 let
Zapečené špagety Caprese
  • 1250 g těstoviny celozrnné
  • 125 ml olivový olej
  • 5 ks česnek
  • 2.5 ks cibule
  • 2.5 lžíce Oregano drcené
  • sůl
  • pepř
  • 1000 g rajče keříkové
  • 375 g kukuřice sterilizovaná
  • 5 hrst bazalka čerstvá
  • 5 ks mozzarella

Postup

  1. Odrazovým můstkem se vám stane zapékací mísa, do které přijde základ v podobě 500 g špaget pokapaných olivovým olejem. Stačí asi 50 ml. Do mísy přisypte jemné kostičky cibule, dva prolisované stroužky česneku a lžičku oregana. Chybět samozřejmě nesmí 400 g krájených rajčat a 600 ml vody, včetně hrsti bazalky. Tohle všechno důkladně, ale opatrně zamíchejte.
  2. Zapékací mísu následně vložte do předehřáté trouby a nechte péct přibližně 30 minut při teplotě 180 °C.
  3. Po uplynutí této doby do mísy přisypte ještě najemno nakrájenou mozzarellu a slitou kukuřici v množství 150 g. Pokrm nechte další 15 minut zapékat. Poznávacím znamením bude zlatavá kůrka na povrchu. Následně můžete špagety servírovat a ozdobit něčím zeleným, třeba bazalkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie
6370 kcal
Tuky
210g
Sacharidy
860g
Vláknina
30g
Cukry
50g
Bilkoviny
250g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
30 min
Losos s koprovým dipem
Losos Kopr Losos Kopr
45 min
Kuřecí prsa na medu s houbami a rozmarýnem
Kuřecí maso Žampiony Rozmarýn Kuřecí maso Žampiony Rozmarýn 2+
1 h
Kuřecí játra se slaninou na smetaně
Slanina Játra Kuřecí játra Slanina Játra Kuřecí játra
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai Thajská kuchyně Pad thai Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.