Odrazovým můstkem se vám stane zapékací mísa, do které přijde základ v podobě 500 g špaget pokapaných olivovým olejem. Stačí asi 50 ml. Do mísy přisypte jemné kostičky cibule, dva prolisované stroužky česneku a lžičku oregana. Chybět samozřejmě nesmí 400 g krájených rajčat a 600 ml vody, včetně hrsti bazalky. Tohle všechno důkladně, ale opatrně zamíchejte.
Zapékací mísu následně vložte do předehřáté trouby a nechte péct přibližně 30 minut při teplotě 180 °C.
Po uplynutí této doby do mísy přisypte ještě najemno nakrájenou mozzarellu a slitou kukuřici v množství 150 g. Pokrm nechte další 15 minut zapékat. Poznávacím znamením bude zlatavá kůrka na povrchu. Následně můžete špagety servírovat a ozdobit něčím zeleným, třeba bazalkou.