700 g hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
20 lžíce másla
10 ks bobkový list
5 hrnek uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
1.3 lžíce pepře
20 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
10 stroužek česneku usekaný
10 ks středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
2.5 hrnek petrželky usekané
5 lžíce soli
2.5 lžíce sušeného tymiánu
10 lžíce rajského protlaku
10 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
1000 g naložených hub (nekyselých) (4 oz)
Postup
K vaření budete potřebovat větší kastrol.
V něm nejprve na másle zatáhněte maso a poté přihoďte proužky slaniny. Až je opečete, vhoďte další ingredience, jakými jsou bobkový list, petrželka, česnek, mrkev, cibule, tymián, sůl, pepř a rajský protlak. Až vše promícháte, přilijte víno a houby s lákem.
Tohle všechno je zapotřebí dusit při nižší teplotě, dokud nebude maso měkké. Pak ho společně se zeleninou vyndejte a vše uveďte do varu, až docílíte hustší konzistence. V této fázi můžete dochucovat pepřem a solí.
Nakonec maso a zeleninu vložte nazpět, trochu prohřejte a servírujte.