420 g hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
12 lžíce másla
6 ks bobkový list
3 hrnek uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
0.78 lžíce pepře
12 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
6 stroužek česneku usekaný
6 ks středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
1.5 hrnek petrželky usekané
3 lžíce soli
1.5 lžíce sušeného tymiánu
6 lžíce rajského protlaku
6 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
600 g naložených hub (nekyselých) (4 oz)
Postup
K vaření budete potřebovat větší kastrol.
V něm nejprve na másle zatáhněte maso a poté přihoďte proužky slaniny. Až je opečete, vhoďte další ingredience, jakými jsou bobkový list, petrželka, česnek, mrkev, cibule, tymián, sůl, pepř a rajský protlak. Až vše promícháte, přilijte víno a houby s lákem.
Tohle všechno je zapotřebí dusit při nižší teplotě, dokud nebude maso měkké. Pak ho společně se zeleninou vyndejte a vše uveďte do varu, až docílíte hustší konzistence. V této fázi můžete dochucovat pepřem a solí.
Nakonec maso a zeleninu vložte nazpět, trochu prohřejte a servírujte.