Dušené hovězí po burgundsku

  • 45 min
  • Náročné
 Dušené hovězí po burgundsku
  • 560 g hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
  • 16 lžíce másla
  • 8 ks bobkový list
  • 4 hrnek uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
  • 1.04 lžíce pepře
  • 16 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
  • 8 stroužek česneku usekaný
  • 8 ks středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
  • 2 hrnek petrželky usekané
  • 4 lžíce soli
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 8 lžíce rajského protlaku
  • 8 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
  • 800 g naložených hub (nekyselých) (4 oz)

Postup

  1. K vaření budete potřebovat větší kastrol.
  2. V něm nejprve na másle zatáhněte maso a poté přihoďte proužky slaniny. Až je opečete, vhoďte další ingredience, jakými jsou bobkový list, petrželka, česnek, mrkev, cibule, tymián, sůl, pepř a rajský protlak. Až vše promícháte, přilijte víno a houby s lákem.
  3. Tohle všechno je zapotřebí dusit při nižší teplotě, dokud nebude maso měkké. Pak ho společně se zeleninou vyndejte a vše uveďte do varu, až docílíte hustší konzistence. V této fázi můžete dochucovat pepřem a solí.
  4. Nakonec maso a zeleninu vložte nazpět, trochu prohřejte a servírujte.

Nutriční hodnoty

Kalorie
7608 kcal
Tuky
256g
Sacharidy
1000g
Vláknina
56g
Cukry
88g
Bilkoviny
256g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.