70 g hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené
2 lžíce másla
1 ks bobkový list
1/2 hrnek uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky
0.13 lžíce pepře
2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené
1 stroužek česneku usekaný
1 ks středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky)
1/4 hrnek petrželky usekané
1/2 lžíce soli
1/4 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce rajského protlaku
1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské)
100 g naložených hub (nekyselých) (4 oz)
Postup
K vaření budete potřebovat větší kastrol.
V něm nejprve na másle zatáhněte maso a poté přihoďte proužky slaniny. Až je opečete, vhoďte další ingredience, jakými jsou bobkový list, petrželka, česnek, mrkev, cibule, tymián, sůl, pepř a rajský protlak. Až vše promícháte, přilijte víno a houby s lákem.
Tohle všechno je zapotřebí dusit při nižší teplotě, dokud nebude maso měkké. Pak ho společně se zeleninou vyndejte a vše uveďte do varu, až docílíte hustší konzistence. V této fázi můžete dochucovat pepřem a solí.
Nakonec maso a zeleninu vložte nazpět, trochu prohřejte a servírujte.